Akademisk Arkitektforening

MorgenDAC: Arkitektur på samlebånd - mister byen sin sjæl?


Der bygges tæt, højt og hurtigt i byen. Men er der plads til diversitet, sundhed og bæredygtighed mellem ens facader og hvide HTH-køkkener? Arkitektforeningens direktør Lars Autrup og Rolf Andersen, byggedirektør i KAB, lægger byudviklingen på briksen i denne MorgenDAC.

København er én af de byer, der gerne vil være både bæredygtig og mangfoldig. Men tager man en cykeltur gennem byens nye områder springer de ensartede facader, altanerne og HTH-køkkenerne én i øjnene. Baggårdene er ved at forsvinde og bygningerne ligger så tæt, at du kender farven på genboens underbukser.

Vil vi i fremtiden kigge tilbage på en tid, hvor udviklingens hastighed skyggede for vores boligdrømme og byens visioner om mangfoldighed og bæredygtighed? Eller kan man faktisk producere arkitektur på samlebånd, der matcher vores behov og boligdrømme på en bæredygtig måde?

Kom til MorgenDAC tirsdag d. 19. februar, og bliv meget klogere, hvad byens udviklingshastighed betyder for arkitekturen. Vi får besøg af Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen og Rolf Andersson, byggedirektør i KAB. De vil give deres perspektiver på, hvorfor Københavns boligmasse ser ud som den gør, hvem der kan på virke udviklingen, og hvad det betyder for os, der bor der.

Dagens MorgenDAC-vært: Anne Katrine Harders

Find billetter her.


Om MorgenDAC
MorgenDAC er byens vigtigste croissant! Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det. Over kaffe og en croissant graver vi ned i et aktuelt emne i behagelige omgivelser. Vi har fokus på samtalen, hvor du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.

 

Type: 
Debatarrangement
Dato: 
Tir, 19/02/2019
Tidspunkt: 
08.15-09.15

Sted

Dansk Arkitektur Center
Bryghuspladsen 10
1473
København K

Kommentarer