Akademisk Arkitektforening

Træ, saks, papirBesøg Arkitektforeningen og oplev udstillingen med udvalgte værker af Else-Rikke Bruun møbelarkitekt og arkitekt MAA.

Med globalt udsyn og lokal forankring er Else-Rikke Bruuns værker udviklet i krydsfeltet mellem japansk æstetik og danske håndværksteknikker. I fusionen mellem en arabisk tradition for filtrering af lys og en nordisk kontekst.

Resultatet er en syntese mellem arkitektonisk facade-repetition og hands-on snedkerhåndværk. Mellem inspiration fra klassiske finér teknikker og brug af moderne teknologi som CNC-fræseren. Mellem andre kulturers traditioner og dansk snedkerpraksis.

Tekstil og origami har været hovedinspirationskilder og er på udstillingen omsat til træ i tredimensionelle strukturer og møbler. Flettede og stoflige skillevægge i træ, der leger med lys- og skyggeformationer og skaber rum i rummet, hvor man kan tage ophold. I en unikastol, hvor sædet er en tekstil geometri af massivt træ og i en skammel foldet i oregonpine.

Billedkunstner Malene Bach har farvesat skærmvæggen ”Knitted wood” og skamlen i oregonpine er produceret af A. Petersen Collection & Craft.

Udvalgte værker kan købes i Arkitektens Butik 

Besøg udstillingen med udvalgte værker i Arkitektforeningen, Åbenrå 34, København (v. Nørreport st/metro) fra 16/9 til og med den 27/9. 

Åbningstider
Mandag til torsdag: 08.00-16.00
Fredag: 08.00-15.00

Foto af arbejdsskitser: Jens Markus Lindhe

Kommentarer