Akademisk Arkitektforening

Trylletromler lander i Kongens Have til september.FABRIC løb med sejren om at tegne en midlertidig pavillon til Kongens Have med projektet Trylletromler


Arkitektforeningen indbød ultimo januar 2013 i samarbejde med lokalafdelingen i København til konkurrencen om udformningen af en midlertidig pavillon til placering i Kongens Have i perioden 13. september til den 13. oktober 2013.

Pavillonen opføres i nordisk træ og opstilles i Kongens Have i København som et vidnesbyrd om nogle af arkitektfagets aktuelle kundskaber og muligheder.

Bag vinderprojektet Trylletromler står Eric Frijters, Olv Klijn, Greta Mozzachiodi, Guillermo Lavernia, Charlotte Simpson og Ida Fløche Møller, stud. arch. MAA, og ifølge dommerkomiteen er Trylletromler det forslag, som bedst besvarer opgaven. Kravene til besvarelserne gik blandt andet på, at pavillonen skal være tilgængelig, offentlig, innovativ, demonterbar og udfordrende i sit formsprog. Samtidig vil der være en begrænset økonomi til realiseringen.

Dommerkomiteen har lagt vægt på de oplevelsesmæssige kvaliteter i forhold til årstiden (september), hvor man måske går mere end opholder sig. Dette understøttes af de mange rum og retninger, uden bagsider, som pavillonen tilbyder.

Dommerkomiteen har i alt præmieret fire forslag og hædret andre 11 forslag. Vinderforslaget skal nu viderebearbejdes og realiseres i samarbejde med Københavns Tekniske Skole og Moelven A/S, inden der kan inviteres til åbning af pavillonen den 13. september 2013 i Kongens Have.

"Vi er meget glade for at vi kan støtte, at vi for første gang her i Danmark - efter internationalt forbillede - får opført en pavillon, så både den danske og internationale offentlighed får mulighed for at se alternative og innovative løsninger indenfor byggeriet. Det er helt i tråd med vores formål om at støtte projekter, der fremmer arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet," siger Bo Rygaard, direktør i Dreyers Fond, der har ydet støtte til konkurrencen.

Udstilling med alle 83 modeller
I alt indløb 83 iderige, visionære og smukke forslag. De fineste små - og store - modeller kan ses på en udstilling i Arkitekternes Hus fra 13. maj til 1. august man-tor. 9-16.30, fre. 9-15.30 og modellerne demonstrerer på bedste vis arkitekters lyst og evne til at udfordre og forny begrebet pavillon. Der er gratis adgang til udstillingen i husets åbningstider.


Projektet har modtaget økonomisk støtte fra Dreyers Fond, Nationalbankens Jubilæumsfond, Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg, MOELVEN Danmark A/, Københavns Tekniske Skole og Akademisk Arkitektforening.

Download dommerbetænkningen (pdf.)


Kommentarer

Kommentatorens hjemmeside Anonym
man, 16/02/2015 - 10:38

Smukt. Bare smukt, har ikke rigtigt andre ord! Lidt trist at http://www.schonherr.dk/ ikke vandt med deres projekt, men .FABRIC ide var dog den bedste.