Akademisk Arkitektforening

Udstilling: årgang 2019Et kunstnerisk projekt på Samsøs nordspids, en løsning på et af Københavns store klimaudfordringer og en restaurering af en tidligere stationsbygning er blandt de seks afgangsprojekter som Arkitektforeningen udstiller fra den 26. august. 

Arkitektforeningen har i år valgt at udstille seks afgangsprojekter. Tre fra Arkitektskolen i Aarhus og tre fra KADK. De seks projekter er udvalgt af fire yngre tegnestueindehavere og MAA’er, der alle har været en del af Dreyers Legat for nystartede arkitektvirksomheder. Projekterne er udvalgt med henblik på at vise diversiteten i årets to afgangsudstillinger, eller fordi de betragtes som særligt vigtige eller interessante løsninger på fremtidens samfundsudfordringer.

Udstillingen af de udvalgte afgangsprojekter viser et udsnit af årets afgængerne og deres faglighed og er med til at skabe en platform for årets afgængere. De 4 fagdommere har alle lagt vægt på, at de seks udstillede projekter skal vise fagets bredde og give de nye studerende et realistisk indblik i livet som arkitektstuderende og afgænger. 

Mandag den 26. august kl. 16 byder vi de nye studerende velkommen her i Arkitektforeningen til åbning af afgangsudstillingen. To studerende vil sammen med Christopher Ketil Dehn fra tegnestuen LOKAL, der har været med til at udvælge projekterne, give hver deres blik på afgangsudstillingen og årgang 2019 og sætte ord på livet som arkitektstuderende og afgænger. Hvilke tendenser ses i årets afgangsprojekter? Hvad kan man som ny studerende forvente sig af studiet? Og hvordan forbereder man sig bedst til sin afgang gennem studiet? 

I Aarhus er de tre afgængere udvalgt af Aviaja Frost fra Bo Frost Architects og Kristoffer Hedegaard Andreasen fra ReVærk.

I København er de tre afgængere udvalgt af Rosa Lund fra tegnestuen Sted og Christopher Ketil Dehn fra Tegnestuen LOKAL.

De seks afgangsprojekter er udstillet i Arkitektforeningens foyer fra den 26. august til den 6. september, og der er fri entre for alle.

 

Illustration fra Maria Holst og Felicia Laugesens afgangsprojekt ’Mens vi venter’.

Kommentarer