Akademisk Arkitektforening

arkitekturpolitik

Arkitekturpolitik i praksis – nyt netværk i Arkitektforeningen



Bliv en del af et professionelt netværk, hvor du møder andre, der beskæftiger sig med arkitekturpolitik, udveksler erfaring og skaber ny indsigt til dig og din organisation.


Arkitektforeningen lancerer et nyt tværfagligt netværk for alle, der beskæftiger sig med arkitekturpolitik.

Oplev Vejle med Danmarks første digitale arkitekturguide



Vejle Kommune ved stadsarkitekt Lisbet Wolters har udgivet en helt ny arkitekturguide for Vejle.

Guiden består af tre dele – en bog, en app og en hjemmeside.

De 100 bedste bygninger, byrum og parker er med på appen og hjemmesiden og 60 projekter er med i bogen.

Kronik: Planløs boligfanatisme plager København



Mens ferien endnu prægede de fleste arbejdspladser, bragte Politiken en stærk kronik i Politiken af arkitekt MAA og ph.d.-studerende Kasper Lægring, som udtrykker stor bekymring for nyere tendenser i planlægningen af København. Byen, der har høstet stor international anerkendelse for sin indsats for den blandede, levende by, er ved at blive monofunktionel, mener Kasper Læring. Læs kronikken her.  

Nu har hver tredje kommune en arkitekturpolitik

Sverige lancerer ambitiøs arkitekturpolitik



I onsdags overrakte Malmøs stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson betænkningen ”Gestaltad Livsmiljö” til den svenske kulturminister Alice Bah Kuhnke. Som navnet antyder, indeholder betænkningen et meget bredt blik på det byggede miljøs betydning for hele samfundets udvikling og hverdagslivets udfoldelse. 

Stadsarkitekt til Kolding



Kolding kommune har fået sin første stadsarkitekt, Arkitekt MAA Michael Pagaard 

Michael Pagaard har siden 2006 været leder af afdelingen for kommunale ejendomme i Kolding. Om den vigtigste opgave som stadsarkitekt han til Jydske Vestkysten, at det blandt andet bliver at forankre den kommunale arkitekturpolitik, der blev vedtaget i 2013, men som aldrig rigtig er blevet implementeret i praksis.

Fem kommuner nomineret til arkitekturpris

14 kommuner. Eller godt halvdelen af de kommuner, som har eller er i gang med at udvikle en arkitekturpolitik, har indstillet den til Kulturministeriets nye arkitekturpris.

Nu er fem af dem udvalgt af et forbedømmelsesudvalg til at være med i opløbet til at vinde prisen, som uddeles d. 26. marts i forbindelse med en konference om netop kommunale arkitekturpolitikker. 

Arkitekter til tavlen



Få undervisning af en arkitekt, eller tag på besøg på en tegnestue. I samarbejde med Dansk Arkitektur Center vil Arkitektforeningen gøre afstanden mellem professionelle arkitekter og danske folkeskoleelever kortere.

MAA-konference 2014



På MAA Konferencen 2014 leverede Kulturminister Marianne Jelved en medrivende åbningstale, hvor hun takkede for det gode samarbejde i forbindelse med arkitekturpolitikken.
Læs talen herunder.

Kære alle sammen. Tak for invitationen.

Udgiv indhold