Akademisk Arkitektforening

kurser

Arkitekten har et stort ansvar i at passe på kulturarvenHeidi Hjalgrímsdóttir Poulsen tog hele vejen fra Færøerne til København og Arkitektforeningens lokaler i Åbenrå for at blive klogere på renoveringer og istandsættelser.

”Jeg har fået en meget bedre forståelse for, at værdiskabelsen skal findes i den margin, der ligger mellem den nuværende lejeværdi og en kommende lejeværdi eller salgsværdi. Fokus er på analyser, strategier og virkemidler – og det har været en øjenåbner.”

Heidi J.

En arkitekturpolitik skal virke i praksis”En kommunal arkitekturpolitik går på tværs af fagligheder. Den kan være med til at skabe vækst, sammenhæng og identitet. En kommunal arkitekturpolitik er vigtig, fordi den rækker langt videre end selve arkitekturen”. 

Byplanarkitekt Dorthe Walther Brogaard fra konsulentfirmaet Planværkstedet er gennemgående figur på et kursus om udvikling af arkitekturpolitik.

Tjen - frem for at tabe - på konkurrencerne


Tjen penge på et seriøst fagligt modspil - så enkelt kan udbyttet på endageskurset Arkitektkonkurrencer som forretningsstrategi udtrykkes. CBS-professor Thomas Ritter og partner Anders Holst Jensen er blandt underviserne.

"Jeg ser det forpligtende faglige modspil som en mulig strategisk vej at gå i forhold til konkurrenceinstitutionen.

RABAT PÅ KURSER I SVERIGE OG NORGEHar du kig på efteruddannelseskurser i nabolandene, så er det nu blevet muligt at deltage til medlemspris. Dette er det første konkrete resultat af det nordiske samarbejde om efteruddannelse mellem Norske Arkitekters Landsforbund, Svenske Arkitekter og Arkitektforeningen.

Gratis kurser for studerende og nyuddannedeArkitekternes Efteruddannelse er også for dig, der er studerende eller nyuddannet. Hvad end du står overfor at skulle søge dit første job eller deltage i din første konkurrence, har vi gratis kurser, der lærer dig at undgå fejl og faldgruber og klæder dig på til livet uden for skolen.

CV kursus
Få viden om, hvordan du opbygger dit CV, så det målrettes behovet i arkitektfaget.

Det får du for medlemskronerne: Efteruddannelse

Hvorfor udbyder Arkitektforeningen efteruddannelse? Arkitekt MAA og leder af Arkitekternes Efteruddannelse, Lena McNair fortæller, som den første i serien Det får du for medlemskronerne, om foreningens kursusvirksomhed og hvilke fordele, der findes heri for medlemmerne.

”En af de fornemste opgaver for en standsforening er selvfølgelig at sørge for, at medlemmerne oplever sig selv som del af et fagligt fællesskab.

Få styr på arkitektarbejdets vigtigste grundlag

 

At kende Bygningsreglementet er nødvendigt for at kunne holde idé og virkelighed op mod hinanden og for at kunne arbejde sammen på lige fod med byggeriets øvrige parter. Riv en dag ud af kalenderen - få styr på reglerne og undgå fejl. 

Kurset Basisviden om Bygningsreglementet giver dig det vigtigste overblik på en enkelt dag. Vi har spurgt underviser Asger Juul, arkitekt MAA, hvad du får med hjem fra kurset.

Nye redskaber til gamle huse


Sidsel Blegvad Seier fra Witraz Arkitekter + Landskab har været med på renoveringsprojekter i Brøndby Strand, Den grønne trekant og Mjølnerparken. Hun tog Arkitektforeningens kursus i renovering for at få nogle nye værktøjer med hjem.


Af Marie Leth Rasmussen

”På kurset lærte vi at arbejde struktureret med værdisætningen af bygningsmassen. Vi blev opfordret til at bruge mere tid på forundersøgelser og se på bygningen på en anden måde.

Kreativitet og struktur skal gå hånd i håndLone Wiggers er i dag partner i arkitektfirmaet C.F. Møller og har en række bestyrelses- og udvalgsposter bag sig. Bland andet var hun formand for Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg fra 1999-2001 og hun har siden 2005 været formand for Kulturministeriets kanonudvalg for arkitektur. Her giver hun sit bud på hvorfor ledelse i kreative virksomheder er vigtigt og kræver særlig opmærksomhed.
 
Hvad er de særlige udfordringer ved at lede kreative?

Fra krisetid til kreativ forretningsudvikling

Udgiv indhold