Akademisk Arkitektforening

legat

En anerkendelse der får en til at ranke ryggenHelhedsplanen for Nordhavn. Nørreport station. Børnehaven Forfatterhuset. Biblioteket i Nordvest. Krøyers Plads. Rockmuseum i Roskilde og ikonbygning for Adidas i Sydtyskland. COBE’s projekter høster stor anerkendelse lige nu. Senest har de modtaget Dreyers Fonds hæderslegat, og i den anledning har Arkitektforeningen mødt indehaver og kreativ direktør Dan Stubbergaard.

Af Cæcilie Skovmand

Argentina, Brasilien og Colombia - en beretningMed midler fra Lemvigh-Müller Fonden i ryggen rejste arkitektstuderende Emilie Machholdt sidste år til Sydamerika for at studere urbanitet med særlig fokus på arkitekturens sociale aspekter. Læs et uddrag fra hendes rejseberetning her

Af Emilie Machholdt, stud.arch. MAA

I Wang Shus fodsporMed Lemvigh-Müller Fondens legat i lommen, rejste arkitekterne Marco Philipsen Prahm og Simon Kjems-Møller til Kina for at studere hovedværker af Wang Shu

Af Katrine Amalie Møller Pedersen 

Marco Philipsen Prahm og Simon Kjems-Møllers rejste i oktober 2014 på inspirationsrejse til Kina for at gå i fodsporene på Wang Shu, der er den første kinesiske arkitekt til at modtage Pritzker Architecture Prize.

Mere end en pose pengeDreyers Fonds legat til nystartede arkitektvirksomheder adskiller sig ved at være et forløb, hvor arkitekter får viden om, hvad det vil sige at drive en forretning og designe det bedste koncept for strategi og profil


Af Cæcilie Skovmand

Kinetic KolkataAf Gitte Juul


Med et legat fra Arkitektforeningen i ryggen, opholdt jeg mig i perioden 20. Sept. – 06. Okt. 2014 i Kolkata, som er hovedstad i den Indiske stat Vestbengalen og tæller over 13 mio. indbyggere.

Jeg valgte at tilbringe tid i Kolkata på netop dette tidspunkt af året, da byen undergår en intensiv transformation i forbindelse med den store årlige festival, der fejrer gudinden Durga.

Arkitektur i en ny kontekstMed et legat 20.000 kr. fra Lemvigh-Müller Fonden i lommen drog Hannah Knudsen til Sierra Leone, for at deltage i et byggeri af undervisningslokale til Magburaka Education and Computer Center.

Legater uddelt til studerende i Aarhus og KøbenhavnArkitektforeningen uddeler hvert år et legat på 15.000 kr.

Profiler styrket med legatBCVA, WE architecture, Planværkstedet, POINT, Thorborg Skovsted Johansen, Over Byen Arkitekter og Norrøn var de heldige modtagere af Dreyers Fonds legat-forløb for nystartede tegnestuer. Arkitektforeningen har spurgt tre af legatmodtagerne, hvad de har fået ud af forløbet.

Den årlige legatpulje uddeltArkitektforeningen har i 2014 rådet over en legatpulje på 125.000 kr. Som arkitekt MAA har man mulighed for at søge puljen én gang om året. Blandt de mange ansøgere har legatudvalget i år valgt:

Simon Kjems-Møller og Marco Philipsen Prahm modtager 20.000 kr. fra Lemvigh-Müller Fonden. Formålet er studietur til Kina, hvor de skal undersøge brug af genbrugsmaterialer.

Udgiv indhold