Akademisk Arkitektforening

medlem

Hvor avocadoerne falder ned i swimmingpoolenArkitekt MAA Tola Poulsen er efter flere års jobsøgning og opbrugte dagpenge i Danmark flyttet til Uganda for at arbejde for FBW Architects and Engineers i Kampala, hvor der, grundet den økonomiske vækst syd for Sahara, er gode kår for byggebranchen.

Trylletromler lander i Kongens Have til september.FABRIC løb med sejren om at tegne en midlertidig pavillon til Kongens Have med projektet Trylletromler


Arkitektforeningen indbød ultimo januar 2013 i samarbejde med lokalafdelingen i København til konkurrencen om udformningen af en midlertidig pavillon til placering i Kongens Have i perioden 13. september til den 13. oktober 2013.

Pavillon MAA 1:1 i Kongens HaveArkitektforeningen udskriver nu i samarbejde med lokalafdelingen i København, en åben projektkonkurrence om en midlertidig pavillon i træ til opstilling i Kongens Have i København.

 
Ambitionen er, at pavillonen skal sætte fokus på alternative løsninger i byggeriet, ikke mindst midlertidigt byggeri, og pavillonen skal demonstrere arkitekters evne til at formgive en mindre konstruktion efter et enkelt opdrag.

Tour de lokalI disse dage er der fuld gang i årsmøder rundt omkring i Arkitektforeningens lokalafdelinger.

BedømmelsestidFristen for årets legatansøgninger er nu nået, og bedømmelsen af ansøgningerne står for døren.


Bedømmelsen af årets ansøgninger finder sted den 18. april 2012, og ansøgerne får direkte besked efterfølgende. Arkitektforeningen takker for alle ansøgningerne og opfordrer samtidigt interesserede til at tilmelde sig netværksgruppen Legater og Fonde.

Årsrapport 11

MedlemsfordeleMedlemskab af Arkitektforeningen giver dig først og fremmest ret til titlen ”arkitekt MAA”, Titlen er et kvalitetsstempel, der kræver en kandidatuddannelse fra en anerkendt arkitektskole samt løbende efteruddannelse.

Når du er medlem hos os, får du også adgang til:

Kurser/ efteruddannelse med rabat

Nye tilfælde af misbrug af MAA-titel


I de seneste uger har Arkitektforeningen foretaget stikprøver og fundet frem til 20 arkitekter, der benytter titlen arkitekt MAA uden at være medlemmer af foreningen.


For at bevare titlens indhold og kvalitet er det vigtigt, at den beskyttes mod misbrug og Arkitektforeningen holder derfor et vågent øje med, at den ikke benyttes i flæng.

Misforståelser

Henning SolfeldtDesignchef hos PLH Arkitekter

Uddannelse: Civilingeniør (husbygning og varmeisolering) i 1977 fra DTU. Afgang 1981 fra Kunstakademiets Arkitektskole.
Alder: født 1952
Bopæl: Fredensborg

Hvorfor blev du arkitekt?
Jeg har fra barnsben haft trang til at tegne, konstruere og bygge.

Klaus TroldborgGeneral manager for Henning Larsen Architects Levant filial, Damaskus.


Uddannelse: Afgang 1991 fra Kunstakademiets Arkitektskole
Født: 1964
Bopæl: Damaskus, Syrien

Hvorfor blev du arkitekt?
Mine forestillinger om arkitektfaget var ved mit valg af studie noget abstrakte, og jeg vekslede mellem at tro,  at jeg skulle specialisere mig inden for planlægning og design.

Udgiv indhold