Akademisk Arkitektforening

Nyt udefra

03.07.2019
Udstilling: 'Rumtosset' på Utzon Center  

Utzon Center er blevet omdannet til et arkitektonisk eksperimentarium, hvor børn kan bruge sanser, fantasi og forstand. De forskellige rum er primært skabt af danske arkitekter. YOKE, COBE, ADEPT, JAJA architects, Studio Poesis samt norske Reiulf Ramstad Arkitekter har alle bidraget til udstillingen, som kan opleves på Utzon Center frem til 23. februar 2020.

01.07.2019
Statens Kunstfond tager initiativ til boliglaboratorium  

Et nyt boliglaboratorium skal på initiativ af Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg over de næste tre år give inspiration til at nytænke og genstarte den gode boligbebyggelse. Målet er at realisere en række eksempelbyggerier, der viser, hvordan nutidens udfordringer potentielt kan blive til fremtidens løsninger.

17.06.2019
Marianne Krogh bliver kurator for den danske pavillon ved Venedig-biennalen 2020  

Dansk Arkitektur Center har i samarbejde med Kulturministeriet, Realdania og Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg udpeget Marianne Krogh, ph.d. fra Arkitektskolen i Aarhus, som kurator for den danske pavillon ved Venedig-biennalen 2020. Med afsæt i biennalens hovedtema 'How we live together' ønsker Marianne Krogh at lade den danske pavillon pege indad – på os selv og den intime forbindelse mellem mennesker og natur, som hun mener, vi har glemt i dag. Marianne Krogh har peget på Lundgaard & Tranberg Arkitekter som udstillende arkitekter.

04.06.2019
BIG og DAC åbner deres største udstilling nogensinde  

Den 12. juni åbner Dansk Arkitektur Center (DAC) den hidtil største udstilling af Bjarke Ingels Group (BIG) med titlen 'Formgivning - an architectural future history from BIG Bang to singularity'. Gennem historiske nedslag vil man opleve en verden designet af menneskelige kræfter - fra formgivningens begyndelse med Big Bang til nutidens liv og fremtidens muligheder.

29.05.2019
CHART annoncerer de fem finalister i konkurrencen for unge arkitekter  

CHART løftede i går sløret for de fem finalister, der får lov at realisere deres midlertidige pavillon i Charlottenborgs slotsgårde, når CHART løber af stablen i slutningen af august 2019. Finalisterne er udvalgt af en international jury på baggrund af 54 indsendte forslag. Konkurrencen støttes af Dreyers Fond. 

24.05.2019
Ny udstilling: 'Recollection - Beyond the Design'  

I Danmark har en lang og demokratisk designtradition gjort design til en ufravigelig del af de flestes hverdag. Design ses som en naturlig del af tilværelsen - fra hjemmets opbjekter, over institutionernes møbler, til rum og bygninger. Med hvad oplever du? Og hvordan påvirker dine oplevelser med designet dine erindringer om det? SPECTAs nye udstilling 'Recollection - Beyond the Design' sætter fokus på de forskydninger, som fremkommer, når det er mødet med designet, der gengives. Udstillingen er åben fra 24. maj til 28. juni.

22.05.2019
Bestyrelsesvalg i Arkitekternes Pesionskasse er afgjort  

På generalforsamlingen i Arkitekternes Pensionskasse den 9. april stillede fire kandidater op til de to ledige bestyrelsesmandater. Derfor blev valget sendt til urafstemning blandt medlemmerne. Nu er stemmerne talt op, og dermed er det afgjort at Rie Øhlenschlæger og Mads Gudmand-Høyer er valgt til bestyrelsen. 

22.05.2019
Dansk Arkitektur Center åbner udendørs fotoudstilling  

For fjerde gang gentager Dansk Arkitektur Center (DAC) succesen 'Fang din by' - en fotoudstilling under åben himmel, som i år behandler temaet 'byen i forandring'. Udstillingen kan opleves på Bryghuspladsen samt rund omkring i København fra den 7. juni - 30. august.

15.05.2019
Sverige henter inspiration til skolebyggeri hos århusianske tegnestuer  

I denne uge tager en delegation fra Sveriges kommuner og landsting (SKL) samt den Specialpedagogiska Skolmyndigheten (SPSM) på tur i Aarhus, hvor de skal inspireres af byens skolebyggerier og tegnestuer med speciale i undervisningsarkitektur. Turen byder blandt andet på oplæg fra Pluskontoret Arkitekter om gode læringsrum og processen bag med udgangspunkt i Frederiksbjerg Skole.

13.05.2019
OPEN CALL: Tværkunstnerisk orienteringstur til Detroit og Chicago  

Arkitekter, billedkunstnere, kunsthåndværkere og designere kan nu søge Statens Kunstfonds orienteringstur 'Travel and Talk' med temaet 'Fællesskaber' til Detroit og Chicago i september. Orienteringsturene skal give inspiration til faglig udvikling, bidrage til international tværfaglig dialog og skabe muligheder for fremtidige samarbejder for deltagerne.